Maten gör oss sjuka

20.02.2017 13:02

Maten gör oss sjuka

Anneli Stål Jag brukar inte skriva så mycket om kost.. fastän jag är utbildad kostrådgivare. Jag har enormt mycket kunskap kring kost.. hur kosten påverkar oss både fysiskt och psykist. Att det vi äter kan göra oss sjuka.. likväl som det kan göra oss friska.

Människan är vilse och vi tror vi gör rätt men oftast är det fel.. det är inte människans fel.. det är samhället.. vi matas med fel information.. dag ut och dag in. Vi blir sjukare och sjukare..

Vi behöver backa bandet.. lååååååååååååååångt jätte låååångt i tiden.  Gå tillbaka och kolla hur det såg ut förr.

Visste ni en sak?? Mjölk.. är till för kalven.. inte människan. Bara en sådan sak. Visste ni att sverige är ett av dom länder som har störst benskörhet.. MEN hur går det till vi som dricker så mycket av kalvens mat?? Som är så bra för skelettet?? Hmm

Visste att socker och gluten är inflammatoriskt för kroppen?? Hmm nämen.

Visste ni att cancertumörer och candida svamp lever på socker.. Hmmm

Visste ni att alzheimers / demens och artros kan bli bättre av rätt kost??

Visste du att en människa med adhd och andra diagnoser ska undvika socker, gluten, laktos

Visste du att socker och gluten som ger en inflammation i kroppen/hjärnan även kan göra så att vi kan blir deprimerade?? Och i värsta fall psykisk sjuka??

Visste du att socker är en av dom värsta drogerna 

Jag kan göra en lååååååång lista på vad kosten gör med oss.

Visste du att jag har haft leukemi i 10 år?? Jag fick leukemin på den tiden jag drack massa alkohol, rökte, snusade, levde på cola light, snabb mat, godis och inte tränade.

Visste du att några år efter jag slutade äta skit.. slutade dricka läsk, alkohol, slutade med ciggen, snusen etc,  Slutade med det som skadade min kropp och ist börja äta rätt, ta hand om mig och träna.  Så blev jag frisk. (självklart åt jag medicin i samband med min leukemi oxå)

Visste du att min största rädsla i livet är att när min son flyttar hemifrån att han ska pga av samhället.. göra som så många andra och äta sig sjuk.

 

Visste du att en av dom dummaste kommentarerna jag vet är..

–Jag ska unna mig en …

-Jag är värd en..

Personligen tycker jag att vi är värda att vara friska, pigga och glada.. så börja unna dig andra saker.. för det är du värd.